Γιώργος Χαλκίδης

Ο Γιώργος Χαλκίδης ξεκινά την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες το 1991 και συγκεκριμένα με το άθλημα του TaeKwonDo έχοντας ως προπονητή τον κ. Παναγιώτη Παλαιολόγο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1994 αποκτά τη μαύρη ζώνη.

Το 1997 ολοκληρώνει τη στρατιωτική του θητεία στις ειδικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών και αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα πιο δυναμικό άθλημα· έτσι, καταπιάνεται με το kickboxingκαι γίνεται μέλος του Σασαρίδης team. Παράλληλα με το kickboxingκαι, στην προσπάθεια του να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό του επίπεδο, μπαίνει στην ομάδα Πυγμαχίας της ΑΕΚ με προπονητή τον κ. Λεωνίδα Προπονά.

Από το 2001 ξεκινούν οι επαγγελματικές συμμετοχές του Χαλκίδη σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα καθώς επίσης και σε επαγγελματικά παιχνίδια στο εξωτερικό.

Ο τελευταίος επαγγελματικός αγώνας έρχεται λίγα χρόνια αργότερα, το Μάρτιο του 2006, όπου παρέα με τον φίλο και συναθλητή του, Μπάμπη Παπαδόπουλο, αποχαιρετούν με τον τρόπου αυτό το κοινό τους στις Αχαρνές.

Οι δυο τους, το 2010 ιδρύουν στα Άνω Λιόσια τη σχολή «BG Boxing Academy» με όνειρο να μυήσουν το αθλητικό κοινό στα μυστικά του kickboxingκαι να δημιουργήσουν νέους πρωταθλητές.

 

Διακρίσεις

  • Πρωταθλητής Ελλάδας στο LowKick 2000, Πάτρα
  • Πρωταθλητής Ελλάδας στο LowKick 2002, Βόλος
  • 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WPKA2003, Χαλκιδική
  • Κάτοχος Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Ζώνης WPKA2003
  • Κάτοχος Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Ζώνης SAMTA 2003
  • Κάτοχος Εθνικής Επαγγελματικής Ζώνης WPKA2004